top of page
  • babicheisrael

Hartenwerker aan het woord

Bijgewerkt op: 28 nov. 2023

De Culemborgse Merle Koelink is een van de hartenwerkers in het team van KerstKleedjeAan en zet zich met veel plezier in om KerstKleedjeAan op rolletjes te laten lopen dit jaar. Extra leuk: haar dochter Madelief helpt ook mee!


Tekst en foto: Mara Francken


Merle: “Wat ik doe voor KerstKleedjeAan is het coördineren van de inzameling van de kleding en accessoires. Dit doe ik samen met Maryke van de Fliert. Praktisch houdt dit in dat we samen met andere vrijwilligers en met initiatiefnemer Babiche druk bezig ben zijn om de inzameldag op 18 november in Het Weeshuis in Culemborg voor te bereiden en te zorgen dat deze vlekkeloos verloopt. We zorgen bijvoorbeeld voor lekker veel kratten en we geven ze een label met wat er in zit zodat we alle kleding netjes kunnen sorteren. Ik hou er van, al die gelabelde kratten vind ik een mooi gezicht! Voor de komende editie hebben we extra ruimte gekregen van de bibliotheek die we mogen gebruiken, daar ben ik heel blij mee. Deze week hebben we al even proefgedraaid en dat liep op rolletjes.


De inzet en aandacht voor de VIP’s zijn voor mij de kracht van KerstKleedjeAan. (foto: Fleur van Eeuwijk)

Dit is mijn derde KerstKleedjeAan jaar. Ik leerde Babiche, de initiatiefnemer van KerstKleedjeAan, kennen op het schoolplein en was gelijk enthousiast toen ze over KerstKleedjeAan vertelde. Eerder hielp ik al als vrijwilliger bij de kassa tijdens de verkoop en als sjouwer, we vullen tijdens de dagen dat we de pop up winkel open hebben de voorraad voortdurend aan. Mijn wens voor deze editie is dat het qua organisatie op rolletjes loopt. Zo zorgen we dat er echt aandacht en tijd is voor onze bezoekers die iets moois komen uitzoeken. De inzet en aandacht voor de VIP’s zijn voor mij de kracht van KerstKleedjeAan. Verder vind ik het heel leuk dat het enthousiasme van Culemborg voor KerstKleedjeAan zo groot is. Ons initiatief zorgt voor kleur op straat in Culemborg, letterlijk, bij ons vind je bijzondere items die niet in elke winkel hangen.

Wat heel leuk is: mijn dochter Madelief was na de eerste keer dat ze kwam shoppen bij KerstKleedjeAan zo enthousiast dat ze nu ook mee doet. Ze helpt straks klanten bij het zoeken naar kleding en het aanvullen van de voorraad. Madelief houdt erg van kleding, ze vindt het fijn om te zien hoe blij bezoekers worden van het zien van een mooie outfit. Daarnaast heeft ze zelf ook weer zin om tussen de kleding te kijken of er iets moois voor haar bij is!


Meer weten of meedoen met onze hartenwerkers? Neem contact op via kerstkleedjeaanculemborg@gmail.com of reageer via ons contactformulier.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page