top of page
  • babicheisrael

Breiclub in actie voor KerstKleedjeAan

Bijgewerkt op: 7 dec. 2023


In de pop up winkel van KerstKleedjeAan zijn op 8 en 9 december mooie mutsen en sjaals te vinden. Ze zijn gemaakt door de breiclub van de Culemborgse Ria. Deze gezellige club kwam in actie voor KerstKleedjeAan en breide en haakte veel moois. Ria: “Allemaal verschillende modellen. De wol hebben we gekregen.” Ria werkt graag mee om van Kerst

KleedjeAan weer een succes te maken: “Het hele idee van KerstKleedjeAan vind ik goed. Dat mensen met een minder gevulde portemonnee iets leuks kunnen kopen. Er zijn ook deelneemsters die breien voor Roemenië en het Leger des Heils. Ik ben meestal wel in voor dit soort dingen!”

Ria startte ongeveer elf jaar geleden met een breiclub in Culemborg. Inmiddels runt ze er twee, waarvan een in het Weeshuis. “We zijn gestart in het leescafé in de bibliotheek maar inmiddels zijn we verhuisd naar de zolder, we zijn inmiddels met 18 deelnemers en op zolder is meer ruimte en kunnen we gezellig met elkaar praten.” Iedereen is welkom om aan te sluiten en mee te komen breien, de inloop is vrij. Ria vertelt: “We horen soms dat de drempel om mee te komen doen nog best hoog is. Maar als je eenmaal binnen bent dan zie je dat we geen ingewikkelde kunstwerken maken. We helpen en inspireren elkaar. Plezier en het sociale contact zijn het belangrijkst. De jongste deelnemer is 65, de oudste 89. Zij komt elke week spinnen.” Wie het eens wil proberen is van harte welkom om mee te komen doen in het Weeshuis op de woensdagmiddag, van 14.00 tot 16.00 uur.


Kom je ook naar de pop up boetiek? Kijk voor alle informatie en openingstijden op www.kerstkleedjeaan.nl.



23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2 Post
bottom of page