top of page
  • babicheisrael

Een perfecte match: Stichting Elisabeth Weeshuis en KerstKleedjeAan

Stichting Elisabeth Weeshuis draagt KerstKleedjeAan een warm hart toe en stelt een financiële bijdrage en een deel van Het Weeshuis, het prachtige pand aan de Herenstraat in Culemborg, als locatie beschikbaar voor KerstKleedjeAan. Alija Ibramhimovic is protector bij de stichting. Hij vertelt over de match tussen het Elisabeth Weeshuis en KerstKleedjeAan.

Alija: “Protector, zo noemen we de bestuursleden van de stichting. Omdat we beschermen wat Vrouwe Elisabeth heeft nagelaten en haar opdracht voortzetten.” Elisabeth van Culemborg (1475-1555) was de laatste Vrouwe van de ‘heerlijkheid Culemborg’. Ze had geen kinderen en toen ze stierf liet ze een vermogen en landerijen na. Zij wilde graag dat hiermee minderbedeelden werden ondersteund. En dat gebeurt ook, al heel lang. “Vroeger ging het vooral om ouderen en wezen. Zo werden er 400 jaar lang kinderen opgevangen in het Weeshuis. Nu ondersteunt de stichting verschillende projecten die ten goede komen aan inwoners van de stad Culemborg en omgeving.”

De rol van protector past Alija goed: “Ik ben graag sociaal betrokken in Culemborg en zet mij met plezier in voor een mooiere samenleving. Onderdeel zijn van zo’n mooie instelling met een rijke geschiedenis is echt een voorrecht en vervult die behoefte van betrokken zijn in Culemborg helemaal.”

KerstKleedjeAan en Stichting Elisabeth Weeshuis zijn een perfecte match, meent Alija: “Toen KerstKleedjeAan bij ons aanklopte zagen we meteen dat het een mooi initiatief is. We vinden het bijzonder dat we zowel de locatie als de middelen van Vrouwe Elisabeth met KerstKleedjeAan in kunnen zetten voor waar ze oorspronkelijk bedoeld waren. En het is fijn dat er echt goed nagedacht wordt over de behoefte en de hulpvraag van mensen. Die is niet alleen materieel, het gaat om je goed voelen en dat gaat verder dan een mooie jas of broek. Wat ik wens is dat KerstKleedjeAan weer een succes wordt en dat het bereik en de impact nog groter worden dan het al is. Dat nog meer mensen er baat bij hebben.”


Wil je meer weten over de Stichting Elisabeth Weeshuis? Kijk op www.stichtingelisabethweeshuis.nl.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page