top of page
  • babicheisrael

Regenjas aan en gaan voor KerstKleedjeAan!

Scholieren Keyan (12) Zayd (12) hebben gelukkig een warme jas aan. Ze staan buiten bij parkeerplaats Het Hof en het is koud en nat! Linde sorteert ondertussen alle ingezamelde items. Wow, dit is veel meer kleding dan iedereen had verwacht!

Links Keyan, rechts Linde | Foto's StudioPook.nl | Tekst Mara Francken


Scholieren Keyan (12) Zayd (12) zijn aan de slag op de inzameldag van KerstKleedjeAan op 18 november. De scholieren zitten in het eerste jaar op het KWC college in Culemborg en werken een uur mee bij deze sociale kledinginzamelactie, als stage. Keyan en Zayd zijn net begonnen. Keyan: "Ik kende KerstkleedjeAan nog niet, maar onze docent vroeg of we wilden helpen. Ik vond de naam leuk klinken." Zayd leek het leuk om te helpen.

Na een rustig moment stoppen er meerdere auto's achter elkaar. De gulle gevers zijn blij dat ze niet zelf met de de volle zakken en dozen hoeven te sjouwen. Alles wordt op twee grote karren geladen en de jongens kunnen aan de slag. Ze rijden de karren met kleding van de parkeerplaats naar de bibliotheek in het Weeshuis. Mede-scholier Linde is al druk bezig geweest. Ze heeft geholpen met kleding opvouwen en in de kratten leggen. Broeken bij broeken, jurkjes bij elkaar, blouses. Alles wordt door een team van vrijwilligers op maat gelegd en de kwaliteit gecontroleerd. Niet moeilijk vond Linde. "Ik help thuis ook wel vaker." Ze wil best nog eens helpen.

Eind van de middag ligt de kleding in de kapel van het Weeshuis en in de bibliotheek hoog opgestapeld. Babiche, initiatiefnemer van KerstKleedjeAan is super dankbaar. "Het is fantastisch, alle hulp, van de vrijwilligers in het team, van de bibliotheek en het Weeshuis, de sponsoren, de leerlingen en natuurlijk alle donateurs! Dankzij hen kunnen we weer een prachtige editie van KerstKleedjeAan neerzetten op 8 en 9 december en veel mensen laten stralen in een nieuwe outfit. Ook als je een krap budget hebt."

Wil je meer weten en komen kijken, passen en shoppen? Kijk op www.kerstkleedjeaan.nl voor de openingstijden en meer informatie.


Tekst: Mara Francken, duurzaamheid, PR & communicatie

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page