top of page
  • babicheisrael

De (h)eerlijkste kleding

Vorig jaar al maakte ik kennis met KerstKleedjeAan en ik was meteen verkocht. Wat een tof initiatief!

Ik ruimde er mijn kast voor op en telde gelijk wat er in lag. Gemiddeld hebben we in Nederland namelijk 173 kledingstukken in de kast las ik. Ik ben veel bezig met duurzaamheid in mijn werk en ook privé en ik koop weinig. Dacht ik. Toch ligt ook mijn kast vol: 163 stuks. Sinds 10 jaar koop ik alleen duurzame merken of tweedehands, maar het is wel veel! 50 kledingstukken dragen we helemaal niet las ik, gemiddeld. En elk jaar kopen we er 46 bij...

Dit geldt niet voor iedereen natuurlijk. Die luxe van een volle kledingkast of zelfs een walk in closet is voor de ene kant van Nederland. Er is ook een andere kant, zonder overvloed. Daarom word ik blij van KerstKleedjeAan. We maken kleding beschikbaar voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Prachtige stukken die als het nodig is speciaal op maat gemaakt worden. We laten zien hoe mooi tweedehands is. En misschien zorgen we wel dat een paar mensen niets nieuws kopen voor deze kerst. Dat is een goed idee. Jaarlijks komen er 100 miljard kledingstukken bij wereldwijd. Het maken hiervan draagt bij aan klimaatverandering, zo’n 10% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Daarnaast wordt er veel water gebruikt om

bijvoorbeeld katoen te verbouwen en veel chemicaliën. En er wordt soms door kinderen en onder dwang aan onze kleding gewerkt. Minder kleding kopen is dus fijn voor de wereld.

Als je toch iets wilt, kom volgend jaar ook kijken of helpen bij KerstKleedjeAan. De sfeer is fantastisch, de kleding prachtig, tweedehands en met de opbrengst wordt er elk jaar een kerstwens in vervulling gebracht. Een mooie kerstgedachte toch? En met lekker warme kleding kan de verwarming ook nog een graadje lager. Ik ben er ook in 2023 weer bij en kijk er nu al enorm naar uit! Voor nu wens ik je fijne dagen en een sprankelend 2023.


Mara Francken

Lees- & kijktip:

54 weergaven0 opmerkingen

Comentários


Post: Blog2 Post
bottom of page